viernes, 26 de junio de 2020

La importància del disseny gràfic

Assignatures com la llengua o les matemàtiques gaudeixen d'un estatus que queda molt allunyat de la posició actual del dibuix en el nostre sistema educatiu. Fins i tot, moltes vegades l'alumnat qüestiona la importància de la matèria en el món actual. Sovint hem de lluitar amb idees preestablertes i amb la jerarquia que la societat fa de les assignatures d'acord amb la seua aplicació pràctica i, quant més evident de la seua aplicació, millor.
És evident que el dibuix està per tot arreu, no únicament als museus, i prova d'açò és que tenim cartells i anuncis a tota hora: tv, premsa, etc. En aquest enllaç podreu veure els diferents dissenys gràfics de portades de llibres i les repercussions en vendes.


sábado, 13 de junio de 2020

#il·lustrARTE Memòries d'una geisha

#il·lustrARTE Memòries d'una geisha
Memòries d'una geisha és un llibre escrit per Arthur Golden en què es narra la vida d'una geisha des de la seua infantesa. Història plena d'experiències alegres, tristes...
La història comença en un xicotet poble del Japó que m'ha inspirat per a fer els motius florals del punt de lectura amb la difícil tècnica de l'aquarel·la.


miércoles, 10 de junio de 2020

Per una Educació Plàstica, Visual i Audiovisual obligatòria i present en tots els cursos de l'ESO

No cal explicar la importància dels ensenyaments artístics en la formació de persones però en la situació actual en què ens trobem pensem que és necessari recordar-ho. En el següent enllaç trobareu les explicacions que fem des de l'AVPD en què s'expliquen les raons de la importància de l'Educació Plàstica Visual i Audiovisual en els cursos de l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria.
Trobareu un document amb el qual s'arrepleguen signatures per tal d'aportar una petició d'esmenes.

#L'ArtEduca



martes, 9 de junio de 2020

Agarra la motxilla i les aquarel·les!

Si t'agrada viatjar i dibuixar... crec que deuries llegir aquesta notícia.

Fes clic a la imatge per llegir la notícia.


lunes, 8 de junio de 2020

#il•lustrARTE

Quan llegim un llibre entrem en un altre món ple de personatges, ambients, històries... Un mateix llibre pot ser llegit per dues persones però la seua interpretació pot diferir molt. Amb #il·lustrARTE es pretén que cada lector faça una interpretació personal del llibre que llegisca fent un punt de lectura personal utilitzant qualsevol tipus de tècnica graficoplàstica: aquarel·la, llapis de color... Més tard, el publicarà a Instagram i farà una xicoteta descripció del llibre. Serà molt curiós veure com un mateix llibre té diferents interpretacions artístiques.
L'exercici es pot fer entre el departament de dibuix i el de valencià amb els llibres de lectura del curs. El departament de dibuix estudiarà la il·lustració del punt de lectura i el departament de valencià la descripció del llibre.
L'exercici també està explicat a INSTAGRAM

Recopilació de còmics!!

Una recopilació de còmics per tal d'aprofitar el que queda de desescalada. Si acaba i encara et queda per llegir... tens tot l'estiu!!

Fes clic a la imatge per llegir la notícia.

https://www.eldiario.es/cultura/comics/comics-libros-ilustrados-darle-desescalada_0_1034147435.html

sábado, 6 de junio de 2020

Apps imprescindibles per a millorar la creativitat

He realitzat una recopilació de les meues Apps que considere importants per tal d'estar actualitzat. D'una banda podem trobar Apps amb informació, exemples o recursos els quals podem personalitzar amb les nostres preferències. D'altra banda, tenim aplicacions per a fer les nostres pròpies creacions.
Baix tota la informació teniu el codi QR amb què podeu accedir a la infografia per a descarregar les aplicacions tant per a Android com per a Apple (si està en les dues plataformes).



domingo, 31 de mayo de 2020

Nou tauler en Pinterest #LasTICenEPVA

Fa molt de temps que no utilitze aquest blog... però crec que ha arribat el moment de desempolsar-ho! Ací us deixe el tauler creat a Pinterest amb el tema #LasTICenEPVA

Coneixia lleugerament Pinterest... però des que he creat el compte, he vist les possibilitats educatives del mateix i estic encantat!

He deixat diversos enllaços interessants que permeten la cerca d'informació (com per exemple Google i diversos consells), bancs de fotos lliures, etc... He afegit diversos vídeos tutorials sobre programes com Powtoon per a poder crear contingut multimèdia. També hi ha diverses infografies en les quals es mostren aplicacions per a compartir informació (consciència intercultural) com amb Google Drive. Unes altres fan referència a la manera en què podem protegir el nostre contingut com amb Creative Commons. Finalment, indicar que si dominem tot aquest contingut abans exposat serem més capaços de resoldre problemes sobre els recursos digitals que puguen tindre el nostre alumnat.

Un record val més que mil paraules!

Us deixe una altra activitat interdisciplinar entre el departament d'Història i el d'EPVA


Audio explicatiu de l'activitat

Dissenya una animalada!

Us deixe una activitat interdisciplinar del departament de Biologia i d'EPVA per als alumnes de 1rESO.



https://view.genial.ly/5eca48ae5cf4ce0d97daa397/horizontal-infographic-timeline-dissenya-una-animalada